FOKUS PÅ KVALITET OCH LÅNG LIVSLÄNGD

Tillverkningen av KENNY tvättmaskiner har sina rötter i Österrike. Företaget Eudora grundades av Karl Steininger i Wien 1935. År 1947 introducerades den allra första tvättmaskinen med en träbalja, en design skapad av företagets grundare. År 1950 debuterade den första trumtvättmaskinen på marknaden, som fortfarande drevs med ved eller kol. Ett år senare lanserades den första trumtvättmaskinen med eluppvärmd tvättrumma. Detta var en av de tidigaste frontmatade modellerna i Europa.

År 1958 uppgraderades den tillverkade modellen för att använda fosfattvättmedel, och trumman samt behållarna började tillverkas av kromnickelstål. Den första helautomatiska maskinen debuterade i mitten av 1960-talet och blev en försäljningssuccé tack vare sina kompakta dimensioner. En tvättcykel tog endast 72 minuter. På grund av dess framgång började företaget även producera diskmaskiner 1967.

Under 1970-talet varierade kapaciteten hos de tillverkade tvättmaskinerna från 2,5 till 4 kilo. Produkterna, kända för sin höga kvalitet, exporterades från och med 1981 under varumärket KENNY. År 1973 introducerades världens minsta trumtvättmaskin vid den tiden, med dimensioner på 46 × 46 × 68 cm (B × D × H). Fabriken beräknade en livslängd på 20 år (motsvarande cirka 10 000 driftstimmar), en prestation som många enheter uppnådde. Företaget marknadsförde sig med sloganen "Kvalitet för en livstid."

År 1997 blev det schweiziska företaget Schumpf AG en partner i företaget och förbättrade tvättmaskinen ytterligare.

Idag byggs fortfarande en modern version av KENNY, kallad KENNY WA355 EURONOVA 1000, till största delen för hand i en privatägd fabrik i Tjeckien. Denna fortsatta tillverkning säkerställer lång livslängd och utmärkt tvättresultat.